ChessNet: Innan man spelar - schackOnline
 
Nybörjare
Vad är schack?
Vad går det ut på?
Lär dig pjäserna
Så vinner du
Notation
Tio tips
Öppningar
Schack-klockan
Spela schack!
Partier
Schack-rekord
Krimskrams
Ordlista
Ratingräknare
Filarkivet
Länkar
Forum
Sök på sidan
Kontakta
Sitemap
Om sidan

 

Innan man spelar

Jaa,, då är det bara att vänta lite på att det ska ladda ordentligt. (För dom med långsam uppkoppling förstås :-) Tillslut så ska du i alla fall få upp en stor ruta med knappar uppe till vänster och en lång list till höger med alla namn på dom som är inloggade.
Den stora vita rutan fungerar som en chatt, man skriver in i fältet längst nere till vänster om man själv vill säga något. Men, men, det är inte därför vi är här. Nej vi som vill spela schack trycker på Knappen längst uppe till vänster som det står "Play" på.

Det första man ska göra innan man spelar är att se till att spela med den tidsbegränsning man vill ha. Klicka därför till höger på "Options"-knappen i det nya fönster som öppnats.

Startrutan är tiden båda spelarna har var att göra av med, det står normalt på 5 minuter. Om man fyller i något i rutan Increment, (tex. 3) så kommer man när man har gjort sitt drag 3 sekunder extra på sin klocka. Det gör att man inte behöver förlora på tid om man har väldigt lite tid kvar eftersom att om man flyttar snabbare än 3 sekunder så ökar ju tiden. Den här tidsräkningen kallas Fisher-tid. Om man inte vill ha det så så sätter man det på "0".
Så här i början föreslår jag att vi låter det vara som det är. 5 minuter per spelare alltså.

Klicka OK. Nu ska vi börja utmana andra.

[nästa]