ChessNet: Utmana - schackOnline
 
Nybörjare
Vad är schack?
Vad går det ut på?
Lär dig pjäserna
Så vinner du
Notation
Tio tips
Öppningar
Schack-klockan
Spela schack!
Partier
Schack-rekord
Krimskrams
Ordlista
Ratingräknare
Filarkivet
Länkar
Forum
Sök på sidan
Kontakta
Sitemap
Om sidan

 

När du har tryckt "Ok"-knappen i tids-inställningsrutan så ska du ha kommit tillbaka till den här rutan:

Det finns två rutor som du ser. Den övre är för att se vilka man har utmanat och vilka som utmanar en själv, och den undre rutan är alla som man kan utmana själv. Om du klickar neråt på den undre rutan så blir det spelare som inte är så bra ju längre ner man kommer. Klicka på en spelares namn som du vill utmana en gång, och klicka sen på "Challenge"-knappen till höger (ovanför Options). Nu har han fått ett meddelande att du utmanar honom. Ett bra tips är att utmana många spelare på en gång, för det är inte säkert att alla du utmanar vill spela.

Om du själv vill anta en utmaning från en spelare så kommer det antingen upp en dialog-ruta automatiskt där det står vem som utmanar dig och vilken tidsbegränsning han vill använda. Om du vill anta utmaningen så klickar du på knappen "Accept". Om du inte vill spela med honom så klickar du på knappen "Decline".

Oberoende om du har antagit en spelares utmaning, eller någon som du har utmanat, har antagit din utmaning, så kommer automatiskt ett schack-bräde upp. (Kan ta lite tid).

Klicka på nästa för att få veta hur man spelar.

[nästa]