Diskussionsforum

 - Forum - Statistik - Sök -
schackOnline diskussionsforum / Schackdiskussion / Schack på liv och död!
<< . 1 . 2 .
Författare Meddelande
Cumay1974
Medlem
#31 Skrivet: 15 Mar 2024 11:20

Citerar: Bobby.Fisk, #1:
Man varnade mig för vatten, för eld, för bilar, för att hoppa fallskärm...men ingen, inte en enda själ sa åt mig att akta mig för schack. Igår under mitt brinnande parti med Bjälboätten spred sig lågorna till min spis, och höll på att bränna ner hela lägenheten/huset.

Jag skapar den här tråden av två anledningar. Dels för att varna andra för att schack i själva verket är en dödsfälla, dels för att höra era egna berättelser om hur ni var nära att mista livet (eller skadade er) på grund av schack. Inga fabulerade historier eller vandringssägner, det skall vara självupplevt!


Hur som helst, vi höll på att spela vårt brinnande slutspel. Det var en olidlig spänning. Mitt i detta inferno av flygande pjäser började magen att kurra, och jag beslutade mig för att laga mat under tiden jag och Bjälboätten fullföljde vårat slutspel. Sagt och gjort, jag gick ut i köket och (sc)hackade lök, än så länge ingen fara (man varnade mig för knivar).

Men nu skulle jag steka löken. Jag ringlade ett fint lager med olivolja i botten av en stor kastrull - då jag skulle fräsa hacket av tre stora lökar – satt på sexan, och hörde från datorn i vardagsrummet *pling*

Spänningen var olidlig, vad hade min sluge motståndare hittat på? Jo då " Kg8-g7", funkar för mig tänkte jag, och började fundera på mitt nästa drag.

Ja, du har förmodligen redan listat ut fortsättningen på denna lilla episod, men för de mer trögtänkta fullföljer jag ändå historien. Jag tänkte så det brann i hjärnan, kanske var det därför jag inte reagerade på röklukten? Men när det började spraka och fräsa ute ifrån köket, då vaknade jag till insikt om att någonting inte riktigt stod rätt till där ute.

När det gäller mina preferenser i spel är det inte bara schack utan även onlinespel. Jag gillar att titta på plattformen bästa utländska casino, välja den bästa spelsidan och hänga på den i timmar, med målet att ha kul och tjäna bra pengar.

*FAN!*

När jag kom ut i köket slog lågor upp från kastrullen, och hade anlagt en fin brasa i min fläkt. Jag lyfte upp kastrullen i "öronen" (utan att tänka på att dessa kanske var varma som fan – vilket de som tur var inte var) och stod där och funderade på vad man gjorde med en övertänd kastrull med olivolja.

Självklart blir den första reaktionen när man ser eld *vatten*, men nej, inte när det gäller olja. Andra reaktionen var konstigt nog, trots att jag redan i min panik gått igenom processen, även den *vatten*, men nej, inte den här gången heller. Ahh, mattan! Ned på golvet med den brinnande kastrullen (40 – 50 cm låga) och över med mattan som jag turligt nog fått låna av min gode mor för en dryg månad sen. Kastrullen var släckt!

Men vad var det som fräste och flammade uppe i fläkten? Jo då, det brann fortfarande friskt. Så det blev ett halvt panikartat samtal till SOS, samtidigt som jag packade ner min dator, och försökte få ut min katt som i sin panik gömt sig långt in under sängen, där det (på grund av omständigheter jag inte orkar förklara) inte gick att få fram henne.

Samtidigt som jag höll på att kvävas av den tjocka plastluktande röken, slet jag i kablarna från datorn (ja jag vet) och lyckades till slut få ut den. Men kattkräket under sängen var det värre med. Till slut tvingades jag lämna henne där hon låg, trots att det gjorde ont i mitt hjärta.

Brandkåren med sina tre bilar var här ganska snabbt, som tur var tillräckligt snabbt. Branden spred sig inte och huset står kvar, även om det luktar lite skumt i min lägenhet. Men men. Ville bara varna er andra schackspelare där ute, att inte låta er vaggas in i den falska tron att schack är ett ofarligt och harmlöst tidsfördriv, när det i själva verket är raka motsatsen.

Katten mår efter omständigheterna bra, och verkar trots traumat (speciellt med rökdykarna) åter vara den levnadsglada hårboll hon var innan incidenten!

Berätta gärna hur även ni nästan dött på grund av ett brinnande parti. Jag önskar t ex veta om någon har stukat ett finger under ett parti?

Ha det gött kära vänner, och ta hand om er där ute!
Mvh - Bobby Fisk -


God dag. Det här är en väldigt fascinerande historia, den var väldigt intressant att läsa


MalmöLeif
Medlem
#32 Skrivet: 20 Mar 2024 08:16

Fy jäklar! Tur det gick vägen...

uct2
Medlem
#33 Skrivet: 20 Mar 2024 16:26

Håller med om att det är en fascinerande berättelse. Jag hade inte hört den innan, trots att den första gången publicerades 2017.

Bobby Fisk gör nog rätt i att varna för farorna med schack. Å andra sidan aktualiserar historien även näsans roll vid schack och matlagning: Bobb F var så inne i partiet att han inte lyckades skilja Löklukt från Röklukt.

Det finns faktiskt en gammal vandringslegend som jag tycker platsar. I ett parti sitter vitspelaren och suger förstrött på en slagen pjäs. (Ohygieniskt, men ok i vandringslegender.) Plötsligt gör svart ett helt oväntat och mycket starkt drag, varpå vitspelaren blir så paff att han suger in och sväljer pjäsen med ilfart till läkare som följd.


Trizz
Medlem
#34 Skrivet: 20 Mar 2024 16:34

Citerar: uct2, #33:
varpå vitspelaren blir så paff att han suger in och sväljer pjäsen


MalmöLeif
Medlem
#35 Skrivet: 26 Mar 2024 13:36

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rysk-schackmord are-falld-for-48-mord

<< . 1 . 2 .
Du måste logga in för att kunna posta!
 

Powered by forum software miniBB™ © 2001-2006