Diskussionsforum

 - Forum - Statistik - Sök -
schackOnline diskussionsforum / Schackdiskussion / Proleague på chess.com - schackets framtid?
Författare Meddelande
Spedicken
Medlem
#1 Skrivet: 23 Feb 2017 23:07

Carlsen, Caruana, Maxime Vachier-Lagrave, Wesley So m.fl. m.fl. spelar i chess.com´s storsatsning för att promota schack på nätet. Med en gigantisk prissumma har dom attraherat så gott som hela världseliten.

Mamedyarov verkar extra förtjust i den här ligan. Han gick upp kl. 6 på morgonen för att spela 4 partier, bland annat mot Wesley So. Senare på dagen spelade han i FIDE Grand Prix.

Ligan går ut på att fyra spelare från ett lag mötter fyra från ett annat, så i varje rond spelas 3 partier av varje spelare. Betänketiden är 15 minuter och 2 sekunder extra per drag. Det ska vara lokala spelare i lagen, man låta 1 av fyra i laguppställningen vara från annan ort. Lagen har dessutom väldigt roliga namn och logos. Carlsen är med i Norway Gnomes och har en tomte som logga.

De mest intressanta partierna kommenteras live av bland andra Simon Williams, Fiona Steil-Anthoni, Lawrence Trent, Alex Yermolinsky. Den som vill kan kolla på vilket parti som helst. Jag brukar så klart kolla på Carlsen eller Wesley So eller någon annan världstjärna. Den enda i världstoppen som jag kommer på som inte är med i den här ligan är Nakamura. Han kom och kollade när Magnus Carlsen spelade och frågade i live-chatten "what´s this?". Tydligen hade dom glömt fråga honom om han ville vara med.

Spedicken
Medlem
#2 Skrivet: 23 Feb 2017 23:10

En rättelse, Nakamura är tydligen med i ett lag, men har inte spelat de tre senaste matcherna, har spelat andra turneringar OTB.

Här är mer information:
https://www.chess.com/news/view/pro-chess-league-w eek-7-playoff-push-who-s-in-who-s-still-alive-5858

Spedicken
Medlem
#3 Skrivet: 23 Feb 2017 23:15

Här kan man kolla på alla över 2000 partier som spelats i ligan, klicka på rullisten ovanför schackbrädet så kan man välja parti:
http://theweekinchess.com/chessnews/events/pro-che ss-league-2017

Du måste logga in för att kunna posta!
 

Powered by forum software miniBB™ © 2001-2006