Diskussionsforum

 - Forum - Statistik - Sök -
schackOnline diskussionsforum / Schackdiskussion / Läs om schackmotorer på schackOnline
Författare Meddelande
erik
Moderator
#1 Skrivet: 16 Mar 2008 23:47 - Redigerad av: erik

En schackmotor är ett datorprogram som kan analysera schackställningar, avgöra vem av spelarna som står bäst i en ställning och föreslå drag i ställningen.

Användandet av schackmotorer på schackOnline och i vanligt korrschack (Vad är korrschack?) har länge diskuterats och många har bra argument både för och emot att tillåta schackmotorer.

Efter årsvis av debatter i forumet så är det samma argument som tuggas om och om igen. Diskussionerna leder alltid till en hätsk ton eftersom åsikterna går så pass mycket isär och att det objektivt sett inte är en fråga som har ett "rätt" svar.

Efter moget övervägande bland oss moderatorer har vi härmed beslutat att stoppa dessa diskussioner. Är man intresserad av diskussionen kan man därför läsa äldre trådar (använd sökfunktionen).

Att på nytt ta upp diskussionen om schackmotorns vara eller icke vara är därför inte tillåtet och kan leda till en varning/avstängning från forumet.

Att använda en schackmotor i sitt spel på sO är precis som i vanligt korrespondensschack fullt tillåtet, och ingen som använder motor kan kallas fuskare. Trots detta är det många som väljer att spela sina partier helt efter eget huvud (utan datorhjälp) och vill helst möta spelare som också gör det. Det är mycket viktigt att detta respekteras och därför uppmanar vi dig som motoranvändare att skriva att du använder hjälp av schackmotor i ditt spel på din personliga sida (under inställningar), så att det inte råder några tvivel!

Bästa hälsningar,
forumets moderatorer
erik, zohar, hjuling och kriall

Ps. Om det kommer en ny användare och snällt frågar om vad en schackmotor är kan man vänligt hänvisa till detta inlägg

Detta ämne är stängt. Du kan inte skicka svar.
 

Powered by forum software miniBB™ © 2001-2006