SchackpjäsInformation om schackOnline

Hantering av personlig information. schackOnline använder cookies och enhetsidentifierare från tredje part för att samla statistik. Om du kopplar din användare till Facebook så sparar vi ditt Facebook-id kopplat till din användare på schackOnline. Facebook får också information om att du har anslutit dig till schackOnline. Läs mer om Facebooks villkor för datahantering.

schackOnline startades av mig, Erik, år 2000 som en schackskola på Internet. 2003 utvecklades den vidare till att bli en community där man kunde spela schack mot andra användare över Internet. Tyngdpunkten har hela tiden legat på korrschack, eftersom nätet redan är så smockfullt av sajter där man kan slänga sig med 5-minuters partier hit och dit! Under åren som har gått har det vuxit fram en stadig "familj" användare som dagligen tittar till sina partier och för diskussioner om allt från Evansgambit till sociala skyddsnät i forumet.

Detta år startade Junior SM i korrschack på schackOnline i samarbete med SSKK (Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté), vilket blev en hit med rekordmånga anmälningar!

schackOnline drivs, precis som när det startade, under min fritid på ideell basis. Mina utgifter för de löpande serverkostnaderna får jag delvis hjälp med från medlemmar som har donerat en slant som uppskattning, och mitt webbhotell Ballou (rekommenderas mycket varmt!) som ger mig ett bra pris. Vill du stödja schackOnline finns möjligheten när du är inloggad i communityn. Jag har alltid varit mån om att hålla sO reklamfri, vilket communityn är. Jag har börjat testa lite smått med några sparsamma text-annonser på några "öppna" sidor - men lovar att jag ska ta det försiktigt ;-)

Vill du kontakta mig gör du det på (OBS skriv i ämnesraden att du kommer från schackonline.com!)

Allt gott!
Erik Cederlöf - 2006