SchackpjäsInformation om schackOnline

schackOnline startades av mig, Erik, år 2000 som en schackskola på Internet. 2003 utvecklades den vidare till att bli en community där man kunde spela schack mot andra användare över Internet. Tyngdpunkten har hela tiden legat på korrschack, eftersom nätet redan är så smockfullt av sajter där man kan slänga sig med 5-minuters partier hit och dit! Under åren som har gått har det vuxit fram en stadig "familj" användare som dagligen tittar till sina partier och för diskussioner om allt från Evansgambit till sociala skyddsnät i forumet.

Junior SM i korrschack har spelats på schackOnline i samarbete med SSKK (Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté) under två år, vilket blev en hit med rekordmånga anmälningar.

Integritetspolicy

Behandling av personuppgifter på schackonline.com uppdaterad 2021-05-10.

I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn utan även till exempel e-postadress.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Vi behandlar i huvudsak ditt namn, e-postadress, ip-nummer och även din Facebook-id om du valt att ange den.

Vi behandlar dina uppgifter för att kunna knyta din användare i communityn till dig, så att du kan logga in och delta i partier och forum.

Delar ni mina uppgifter med tredje part?

Dina registreade personuppgifter stannar inom schackonline.com. Anonym information om din webbläsare och OS skickas till Google Analytics för webbplatsstatistik.

Vad är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och även radering.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter kontakta Erik. Kontaktuppgifter finns längst ner på denna sida.

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen.

Vill du kontakta schackOnline gör du det på (OBS skriv i ämnesraden att du kommer från schackonline.com!)

Allt gott!
Erik Cederlöf